Wandelreis Noord Cyprus

Dag 1

Aankomst en vervoer naar het hotel.

Dag 2

Duur: Gehele dag

Lunchbox voor onderweg

Wandeling van +/- 5u

Lengte: 14km

Moeilijkheidsgraad: 1-2

Stijging: 0-150m

Bezoek aan Waterreservoir en een wandeling door een dennenbos.

We rijden naar de Gecitkôy Dam, deze verbind het eiland via een 80km waterleiding met Turkije. Momenteel worden de 3 grootste steden van Noord Cyprus (Famagusta, Nicosia en Kyrenia) voorzien van water door dit project.

Dit project wordt uitgebreid naar de Mesaoria vlakte, het agrarische gebied. Door dit project zal Noord Cyprus de komende 50 jaar geen watergebrek hebben.
 Tijdens de wandeling rond de dam kunnen we wild en verschillende orchideeën en wilde bloemen tegenkomen.

Dag 3

Duur: Gehele dag

Lunchbox voor onderweg

Wandeling van +/- 4,5u

Lengte: 11-14km

Moeilijkheidsgraad: 1-2

Daling: 50-0m

Monumentale Olijfbomen en strandwandeling

Vandaag gaan we naar het westen via één van de meest vruchtbare agrarische gebieden op Cyprus. Vanuit het dorpje Kalkanli gaat onze wandeling door de mooie landschappen en langs vele oude olijfbomen (tot wel 850 jaar oud). In de lente kunnen we verschillende soorten orchideeën en wilde bloemen tegenkomen. We vervolgen onze wandeling naar de kust waar we eindigen bij de zee (zwemmen is mogelijk afhankelijk van het seizoen).

Na onze wandeling rijden we naar de archeologische opgravingen van de Akdeniz Bronze Age Royal Tombs en bezoeken deze. Ze werden gebruikt door de oude Grieken tussen 750 BC en 500 BC.  Een Zweeds team heeft ongeveer 2000 menshoge beelden en artifacts opgegraven. De meeste hiervan zijn te bezichtigen in het Museum of Cyprus in Nicosia.

Dag 4

Vrije dag of optionele tour

Dag 5

Duur: Gehele dag

Lunchbox voor onderweg

Wandeling van +/- 4u

Lengte: 13km

Moeilijkheidsgraad: 1-2

Stijging: 0-400m

Koptisch Klooster Sinai

We vertrekken vanaf het hotel en wandelen naar Lapta. Na een wandeling door het bos bereiken we het Koptische klooster Sinai. Het klooster was gebouwd in de Byzantijnse tijd  en in gebruik tot 1950.

In 1953 werd het gebruikt door de Grieken om zich te verstoppen voor de Britse soldaten. Mede hierdoor is het langzaam vervallen tot de ruïnes van vandaag.

Gedurende deze rustige wandeling door de bossen en over open terrein kunnen we genieten van mooie uitzichten en prachtige natuur. We eindigen de wandeling in een klein bergdorpje.

Dag 6

Duur: Gehele dag

Lunchbox inbegrepen

Wandeling van +/- 5u

Lengte: 13km

Moeilijkheidsgraad: 1-2

Stijging: 0-670m

Wijnproeverij en boswandeling

We wandelen vanaf het hotel naar het dorp Ilgaz en gaan 400m omhoog het bos in dat boven de dorpen in deze regio ligt. Gedurende deze rustige wandeling over vooral bospaden door dennenbossen komen we door oude Griekse boeren regio’s en zien in de lente veel wilde bloemen. Mooie panoramische uitzichten over de Lapte kustregio. Misschien hebben we de kans om wilde Salie en Tijm te plukken.

De wandeling eindigt in de wijngaarden met wijnmakerij bij het dorp Ilgaz, dat op een heuvel ligt. Hier kun je rusten en lokale wijn proeven (op eigen kosten) voordat we met de bus naar het hotel teruggaan.

Dag 7

Vrije dag of optionele tour

Dag 8

Vertrek naar huis

Inclusief

 • Transfer van en naar het vliegveld op Cyprus
 • 7 overnachtingen in Lapida Garden Hotel in Lapta
 • 4 wandelingen inclusief lunch en Engels sprekende gids
 • BBQ
 • Half Board
 • 2 glazen wijn of bier (leeftijdsafhankelijk) per diner en BBQ
 • Toerleider

Exclusief

 • Vliegticket (bij te boeken)
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Extra excursies op de vrije dagen
 • Fooien en andere persoonlijke uitgaven

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Opgeven kan tot 2 maanden voor vertrekdatum, dit vanwege de huidige Corona perikelen.