Toerfiets Rondreis

Fiets in 7 dagen van de Oekraïense grens naar het Tiszameer of fiets in 14 dagen van de Oekraïense grens naar Mindszent in de buurt van Szeged.
Er wordt gereden over verharde wegen en paden die goed te fietsen zijn met een toerfiets.
In geval van pech is er een begeleider van Voordelig Hongarije die alles verder regelt zodat er snel een oplossing komt voor het pechgeval en er weer verder gefietst kan worden.
Er wordt overnacht in:
– Guest houses
– Apartementen
– Hotels
Overnachten op campings kan ook.


Plaatsen 7 dagen

– Vásárosnamény
– Kisvárda
– Tokaj
– Polgár

Plaatsen 14 dagen
– Vásárosnamény
– Kisvárda
– Tokaj
– Polgár
– Hortobágy
– Tizsafüred
– Kisköre
– Szolnok
– Tiszakéckse
– Csongrád
– Mindszent

Route

7 dagen
Zaterdag
Aankomst in Boedapest of Debrecen op eigen gelegenheid, daar staat een bus te wachten om de deelnemer met fietsen naar de startlocatie te brengen. Er wordt overnacht in Tiszabecs. De deelnemer kan hier genieten van de sauna en het binnenzwembad. De deelnemer kan ook met eigen vervoer naar Tiszabecs en wordt dan na de week weer teruggebracht naar de startlocatie waar de auto staat.

Zondag
Na het ontbijt vertrekken de deelnemers richting Vásárosnamény, dit is een tocht van ongeveer 60 km en gaat een stuk door Oekraïne (paspoort verplicht). Tijdens de rit maakt de deelnemer ongeveer 100 hoogtemeters en een stijging van ongeveer 70 meter. Het stuk door Oekraïne neemt je mee langs de wijngaarden die in de grensstreek liggen. Neem even de tijd om de brug net na de grens te bewonderen en laat je niet in de war brengen door de Cyrillische wegwijzers.

Maandag
Na het ontbijt vertrekken de deelnemers richting Kisvárda via Mándok, dit is een tocht van ongeveer 50 km. Tijdens de rit maakt de deelnemer ongeveer 70 hoogtemeters en een stijging van ongeveer 55 meter. Neem in Mándok even de tijd om het kerkje te bewonderen en vergeet niet te genieten van de open velden langs de route. Breng een bezoek aan de voormalige Synagoge, een herinnering aan de joodse gemeenschap die er leefde voor de Tweede Wereldoorlog. Tegenwoordig is de Synagoge een streekmuseum.

Dinsdag
Na het ontbijt vertrekken de deelnemers richting Tokaj, dit is een tocht van ongeveer 80 km. Tijdens de rit maakt de deelnemer  ongeveer 200 hoogtemeters en een stijging van ongeveer 205 meter. Fiets door de wijngebieden naar Tokaj en vergeet niet de bekende Tokaj wijn te proeven. Neem  ‘s avonds de tijd om de stad te verkennen en bezoek de oude stad met het Rákóczi-Desswffy kasteel en de resten van de burcht op de linkeroever van de Bodrog.

Woensdag
Na het ontbijt vertrekken de deelnemers richting Polgár, dit is een tocht van ongeveer 45 km. Tijdens de rit maakt de deelnemer ongeveer 85 hoogtemeters en een stijging van ongeveer 80 meter. Onderweg kruis je een rivier die je oversteekt met een pontje, de kosten van deze oversteek bedragen 300 HUF. Het paadje er naartoe leidt over een pad langs vijvers met vissershuisjes.

Donderdag
Na het ontbijt vertrekken de deelnemers richting Tiszafüred, dit is een tocht van ongeveer 60 km. Tijdens de rit maakt de deelnemer ongeveer 65 hoogtemeters en een stijging van ongeveer 60 meter. Na de finish kunnen de deelnemers genieten van een jacuzzi om de spieren te verwennen na een weekje fietsen. Bezoek het grootste zoetwater aquarium van Europa in Poroszló en maak een boottocht over het Tiszameer met een gids.

Vrijdag
Na het ontbijt vertrekken de deelnemers met de bus naar Boedapest, Debrecen of Tiszabecs vanwaar ze de reis naar Nederland weer aanvangen.


Inbegrepen
– Transport vanaf Boedapest of Debrecen naar Tiszabecs
– De locaties om te overnachten
– Begeleider met een busje voor hulp bij pech onderweg
– Transport naar Boedapest of Debrecen vanaf Tiszafüred


Zelf regelen
– Transport naar en van Boedapest/Debrecen
– Toerfiets
– Hongaarse Forinten om onderweg mee te betalen


De Prijs
7 dagen:
Deelname aan deze reis kost  €459,- p.p.

14 dagen:
Deelname aan deze reis kost €839,- p.p.


STO-Reisvoorwaarden
Op al onze reizen naar Hongarije is de STO-Reisgarantie van toepassing.

Certo Escrow
Alle betalingen voor de reizen gaan via Certo Escrow.

Aantal deelnemers
Het minimale aantal deelnemers bij een Toerfiets Rondreis is 2 en het maximale aantal deelnemers is 12.